Κρέμα αμυγδάλου με φιστίκια κι αλμυρή σοκολάτα
Υλικά:
- 350 ml. γάλα αμυγδάλου
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. φιστίκια τριμμένα CALLISTA (ψημμένα κι αλατισμένα)
- 50 γρ. corn flower
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα αμυγδαλου, το κακάο, τη βανιλίνη και τη ζαχαρη. Mολις ζεσταθεί, προσθέτε ένα φλιτζάνι γάλα στο corn flower και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε το μισό corn flower στην κατσαρόλα και ανακατεύετε με ενα σύρμα. Πρέπει το μίγμα να αρχίζει ελαφρώς να πήζει. Αποσύρετε απο τη φωτιά και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει με μια μεμβράνη. Θέλει περίπου 2 ώρες να κρυώσει. Σ’ ενα τηγάνι καβουρδίζετε ελαφρώς το φιστίκι, το ρίχνετε στην κρέμα κι ανακατεύετε. Αν σας έχει πήξει πολύ, χρησιμοποιήστε το ραβδομμπλέντερ ή το μιξεράκι για να γίνει πιο ανάλαφρη. Σερβίρετε με λίγο αλμυρό φιστίκι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα ίδια υλικά, χωρίς το κακάο, για να παρασκευάσουμε την κρέμα αμυγδάλου χωρίς με γεύση κι άρωμα βανίλιας.