Συνταγή από τον Chef Βασίλη Μανδαράκα
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. ταλιατέλες 2
- 200 γρ. σπανακι baby
- 100 γρ. ψίχα φιστικιού CALLISTA
- 150 γρ. καπνιστό μπέικον
- ΠαρμεζάναΕ
- λαιόλαδο CALLISTA
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό στην εστία να βράσει. Σ’ έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το σπανάκι, 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 70 γρ. ψίχα φιστικιού και 50 ml ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και γίνουν μία παχύρευστη κρέμα. Διορθώνουμε σε αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον κι ελάχιστο λάδι και σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να ροδίσει ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα ζυμαρικά. Παράλληλα, όταν το μπέικον είναι έτοιμο, αποσύρουμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά και βγάζουμε το μπέικον σ’ ένα πιάτο.
Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι κι ανακατεύουμε, ώστε να πάρουν το άρωμα από το μπέικον. Προσθέτουμε και το πέστο κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο φιστίκι, σπασμένο σε μικρά κομμάτια και το τραγανό μπέικον.