Υλικά
- 600γρ κουβερτούρα
- 320γρ ελαιόλαδο CALLISTA
- 240γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 8 αυγά
- 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 100γρ ζάχαρη μαύρη
- 100γρ ψίχα από φιστίκια Αιγίνης τριμμένη σε χοντρά κομμάτια
- Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Όταν η κουβερτούρα λιώσει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τα 2 μίγματα και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και τα φιστίκια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Ψήνουμε στους 160οC σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30΄ σε ταψί 30Χ35εκ.
- Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη