Υλικά
- 500γρ αλεύρι φαρίνα
- 200γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο CALLISTA
- 200γρ. χυμό πορτοκάλι
- 50γρ νερό
- 30γρ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100γρ.ψίχα από φιστίκια Αιγίνης CALLISTA κοπανισμένα
- 100γρ. καρύδια κοπανισμένα
- 100γρ. σταφίδες
- Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει, προσθέτουμε την κανέλα, το κονιάκ και το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και στο τέλος το αλεύρι με τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά.