Υλικά
- 250γρ πέρκα φιλέτο
- 200γρ μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
- 1 φοινόκιο
- 1κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο CALLISTA
- 3-4 κλωναράκια από φρέσκια ρίγανη και θυμάρι, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πέρκας αλείφοντας και με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε την πέρκα σε σχάρα ή στο γκριλ και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά (4 λεπτά η κάθε πλευρά). Τα κρατάμε σε ένα σκεύος ζεστά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 2 κουταλάκια αλάτι, 1 πιπέρι και τα μυρωδικά.
- Κόβουμε τις πατάτες στα 2, και τις πασπαλίζουμε με το παραπάνω μίγμα μυρωδικών.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε τις πατάτες ρίχνοντας τες από πάνω ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε φούρνο και γκριλ για 30’
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε το φοινόκιο μέχρι να μαλακώσει (περίπου 10 λεπτά)
- Μόλις οι πατάτες αποκτήσουνε μια τραγανή κρούστα, προσθέτουμε την πέρκα και το φοινόκιο (κομμένο στα 4) και τα αφήνουμε για επιπλέον 8’.
- Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.