Υλικά
- 1200γρ καρέ χοιρινου καθαρισμένο στα κόκκαλα (ζητήστε από το κρεοπώλη σας)
- 180γρ φιστίκια Αιγίνης
- 40γρ γαλέτα
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Τριμμένο καρότο και 2 ματσάκια ρόκα
- Θυμάρι
- Βινεγκρέτ από ελαιόλαδο CALLISTA και βαλσάμικο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το καρέ σε λίγο ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει θωρακίζοντας τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα φιστίκια, τη γαλέτα και το θυμάρι προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα μέτριος χυλός. Σκοπός μας είναι ο χυλός να στέκεται στο καρέ. Δοκιμάστε και αν δεν στέκεται σημαίνει ότι είναι πολύ «σφιχτός», άρα προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ή πολύ αραιός άρα προσθέστε λίγη γαλέτα.
- Καλύπτουμε το καρέ από την πλευρά με το κρέας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 70’. Προσέξτε στα πρώτα 50’ να το έχετε προσεχτικά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
- Σερβίρετε με σαλάτα ρόκα και καρότο με βινεγκρέτ ελαιόλαδου και βαλσάμικο.