Υλικά
- 500γρ λαζάνια (χωριάτικα)
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250γρ φρέσκα βασιλομανίταρα, ψιλοκομμένα ή 120 γρ αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 300γρ ζωμός κοτόπουλου
- 100γρ κεφαλοτύρι ή περμεζάνα
- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Ελάχιστη ζάχαρη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά ακριβώς και τα αποσύρουμε στην ώρα τους.
- Εν τω μεταξύ, σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν προσθέτοντας τα βασιλομανίταρα και σβήνουμε με το ζωμό. Αν έχετε αποξηραμένα τότε θα πρέπει να αφήσετε για 30’ σε νερό να μαλακώσουνε. Προσθέτουμε τα λαζάνια και ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξουνε τα υγρά και να μαλακώσουνε λίγο τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε αμέσως, ζεστά πασπαλισμένα με το τυρί και το μαϊντανό.