Φοκάτσια με ελιές Καλαμών και λιαστές ντομάτες CALLISTA
Από τον Chef Βασίλη Μανδαράκα
Υλικά:
- 350 γρ. αλεύρι τύπου 00
- 200 ml νερό
- 30 ml ελαιόλαδο
- 10γρ. φρέσκια μαγιά
- Αλάτι, ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, διαλύουμε κι αφήνουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να ριχνουμε χλιαρο νερο, μαγια και ζαχαρη, διαλυουμε κι αφηνουμε 2-3 λεπτα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι, μέχρι να μην κολλάει οριακά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας το αλάτι και τελευταίο το λάδι. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει, για περίπου μισή ώρα. Ανοίγουμε το ζυμαράκι στο ταψί που πρώτα έχουμε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για περίπου 20 λεπτά. Πιέζουμε κατά τόπους με τα δάχτυλά μας, σχηματίζοντας βαθιές λακκούβες και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, λίγο νερό κι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε, τέλος, τα υλικά της αρεσκείας μας. Εμείς βάλαμε ελιές Καλαμών και λιαστές ντομάτες CALLISTA, καθώς και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.